Lær at lave min egen hjemmeside

Lær at lave min egen hjemmeside

Bemærk denne side er ikke færdig endnu – men derfor er der da stadig mange gode guldkorn at hente!

Hvorfor er I overhovedet interesseret i at lære mig at lave en hjemmeside, når I kan tjene penge på at sælge mig en? Vi er på ingen måde interesseret i at tjene penge på den private eller den lille virksomhed, som har mod på at lave sin egen hjemmeside. Det er ikke nemt og det kan tage rigtig mange timer at lave noget pænt og brugbart.

Vi giver hermed hjælp og redskaber til at komme i gang

  1. Domæne og webhotel – Du skal i første omgang have et domæne og et webhotel. Det er den nemmeste del af det.
    Der er tonsvis af udbydere, men vores erfaring siger os at One.com er en god og billig løsning!
  2. Installation af WordPress.org – De fleste udbydere tilbyder en installation af WordPress med blot et enkelt klik!
    Hvis din udbyder ikke tilbyder installation med et enkelt klik, så skal du installere et FTP program hvor du logger på dit webhotel med: Host (ftp.dit-domæne-navn.dk) – Bruger (Dit-domæne-navn) – Kode – Port (21)
  3. Temaer – Der er tonsvis af temaer på WordPress.org. Pas på med at hente fra andre gratis sider end WordPress.org, da du nemt kan støde på hjemmesider hvor du kan downloade Temaer med skjulte koder, som giver snydepelse adgang til dine følsomme data. Derfor skal du scanne siderne/filerne med VirusTotal.
  4. Drag and Drop Page Builders – Spar dig selv for mange timers hårdt arbejde og byg dine sider med disse plugins. Begrebet bliver kaldt WYSIWYG (What you see is what you get) og det er meget præcist navngivet, for du får hvad du ser.
    Den bedste er helt klart Visual Composer ($34), men et godt og gratis alternativ er Live Composer.
  5. Plugins – Her vil komme en liste over de plugins som vi selv bruger og hvad de kan anvendes til. På denne side vil du støde på følgende plugins: Squirrly (SEO), UpdraftPlus (backup)
    OBS! Der er rigtig mange sider hvor du kan downloade plugins, men det kan være risikabelt – Derfor skal du scanne de plugins du finder inden du installere dem: VirusTotal
  6. SEO – Squirrly
  7. Sikkerhed – Dagligt vil en hjemmeside blive angrebet på mange forskellige måder, både af personer og af scripts som er opsat af personer med onde hensigter. Derfor er det vigtigt at besytte sig, som f.eks. med Wordfence.
  8. Indhold – Lav en plan over hvad dit formål med hjemmesiden er, hvad er konkurrencen osv.
  9. Analytics – Du indsætter en lille stump kode i din header.php (En .php fil som ligger i toppen af din hjemmeside) Du vil derefter begynde at kunne få indklik i alt omkring dine besøgende. Yderst effektiv værktøj!
  10. Search Console – Her registrer du dit websted og fortæller Google at nu må de gerne begynde at vise din hjemmeside når der søges. Det er vigtigt du har en korrekt Robots.txt og Sitemap.xml indsendt. Du kan hente plugins til dette formål. Squirrly fungere perfekt til dette formål.
  11. Adwords – I toppen og i bunden på Google kan du se nogle betalte annoncer, de er fra Adwords. Man betaler ikke for visninger, kun for klik. Men priserne kan variere meget og du bestemmer selv hvad du synes dine klik skal være værd. Du sætter et dagligt budget på f.eks 10 kr. Skriv eller ring til os, for at få en gratis kupon kode med 600 kr. i bonus (Når du har brugt 200 kr. modtager du automatisk de 600 kr.)
  12. Backup – Med UpdraftPlus plugin kan du lave backup inde i din WordPress eller opsætte UpdraftPlus på deres hjemmeside til at tage automatiske backups af alle dine hjemmesider og lægge dem i en sky (f.eks. Dropbox eller OneDrive).
    Det er dog vigtigt at foretage komplet sikkerhedskopi af hele hjemmesiden og databasen. Dine filer henter du ned med FTP-program og din database eksportere du med din phpMyAdmin (Du finder den i din udbyders dashboard)

 

Er du i tvivl om følgende?

  • Jeg er ikke klar til et webhotel, men har fundet et domæne jeg absolut må ejeWebHosting, et af de billigste steder at købe domæne.
  • Det domæne jeg vil have er ikke ledigt – Så skal du tilmelde dig en gratis domæneovervågning på Netsite, søg på domænet, tryk på “læs mere” og derefter kan du tilmelde din e-mail adresse. Du får besked når domænenavnet engang bliver ledigt.
  • Jeg synes alt det installation lyder besværligt – Hvis du har brug for at kende WordPress lidt bedre inden du køber domæne og webhotel, så kan du bruge WordPress.com til at lave din gratis hjemmeside på deres server. WordPress.com tilbyder dog ikke at du kan installere plugins, så her er helt klart en begrænsning!
  • Jeg har fundet ud af at jeg godt kan lave en hjemmeside, men jeg kan ikke finde ud af det grafiskeFiverr, en platform hvor du kan få lavet logoer, temaer, banner, SEO, tekster osv. utrolig billigt, fra 42 kr. pr. stk.